Presentem el Maig Obrer i Anticapitalista 2016

mini1CARTELLMAIG2016

A més de la feina fora de casa, no s’ha d’oblidar el treball reproductiu i de cures, aquell treball invisible, tot el conjunt de feines domèstiques (netejar, cuinar, comprar…) i de cures (cuidar els fills, escoltar els amics o la parella, cuidar els pares…) que tradicionalment, en la societat patriarcal en què vivim, ha recaigut sobre les dones. Recordem que el patriarcat és el sistema segons el qual els homes ostenten el poder sobre les dones i la seva propietat, a més de suposar la submissió de les dones a, com hem dit, la maternitat, la repressió de la sexualitat femenina i l’apropiació de la seva força de treball. Aquest treball invisible és imprescindible perquè l’economia funcioni, és gràcies a aquest treball que les persones podem viure i tenir força per sortir a treballar fora de casa. I recau molt més sobre les dones precaritzades, que no es poden permetre contractar algú perquè els faci el treball domèstic , per exemple. A més, fora de casa el patriarcat també ens assigna un rol a les dones. Així mateix, per la condició de dona, patim el masclisme en els nostres indrets de treball: cobrant menys que els homes per la mateixa feina, havent de fer tasques que no ens pertoquen pel fet de ser dones, dificultat d’ascendir a llocs de més poder, i, fins i tot, dificultat d’aconseguir ser contractades si ens trobem en edat de tenir fills.

Es per això que aquest any, treballem per prendre col·lectivament consciència i teixir entre totes resistències. Aquest any “Juntes contra l’atur, el patriarcat i la precarietat” ens formem i sortim al carrer plegades.

“Llamamos a todos y a todas a no soñar, sino a algo más simple y definitivo: los llamamos a despertar.” (Subcomandante Marcos)

 

miniCARTELLxerradesMAIG2016

Tal i com ho va ser l’any passat, la formació esdevé el pilar central de la campanya que engeguem des de principis d’abril des de la comissió encarregada de preparar l’1 de maig blanenc. Entenem aquesta com a part intrínsicament lligada al nostre compromís com a revolucionàries i indispensable en la nostra tasca diària. Seria inconcebible avançar cap a la mobilització del primer de maig sense aprendre i intercanviar idees, construint col·lectivament la nostra identitat i consciència com a classe.

El format varia respecte la proposta formativa de l’any passat, la qual va destacar pels debats de les taules rodones entre diversos representants de col·lectius i sindicats. Aquest any, han estat les entitats que així ho han desitjat qui han proposat i organitzat les xerrades que han entès que podrien ser més interessants sobre temes concrets.

Així doncs, el proper divendres 1 d’abril, s’inicien les xerrades del Maig Obrer 2016 amb la presentació del llibre “En defensa del marxisme” a càrrec d’Albert Vendrell, militant de Poble Lliure. El divendres 8 comptarem amb la presència del pastisser i economista, Josep Manel Busqueta, en la xerrada “Alternatives al capitalisme”, i el dissabte 9 d’abril, Daniel Garcia ens parlarà de la “Vaga a Movistar, correscales”.

Arribem així al dia 15, amb la presentació del llibre “Las que limpian los hoteles” per part de dues membres de Las Kellys, Eulalia Corralero i Maite Fernández. I el 16, xerrem de “Feminisme de classe” amb Isabel Benítez, sociòloga i militant de la COS, i Maria Colera, militant d’Endavant OSAN.

El dissabte 22 d’abril, UGT organitza una xerrada sobre l’”Hostaleria contra l’explotació, regulació!”.

El 29 d’abril, les treballadores de Nylstar ens expliquen la seva situació amb “Indústria tèxtil a la Selva i Nylstar” amb Juanjo Rodríguez i Carlos Caballero, membres del Comitè d’empresa de Nylstar. I el 30 d’abril, tanquem el bloc formatiu parlant de “La defensa de la classe treballadora dins les institucions” amb Josep Garganté, membre de la COS i regidor de l’ajuntament de Barcelona, i Clara Castrillo, regidora a l’ajuntament de Blanes.

“Els homes han estat sempre, en política, víctimes nècies de l’engany aliè i propi, i ho seguiran sent mentre no aprenguin a descobrir darrere totes les frases, declaracions i promeses morals, religioses, polítiques i socials, els interessos d’una o altra classe”. (Vladímir Ilitx Uliànov, Lenin)

 

mini2CARTELLmaniMAIG2016

Així és com arribem a l’1 de maig, dia de la classe treballadora, carregats d’idees i amb l’objectiu de sortir al carrer plegades a protestar pels nostres drets fonamentals, per denunciar el sistema capitalista i el patriarcat i conscienciar per continuar fent passos cap a la fi de l’explotació de l’home per l’home i de la dona per l’home.

Fem una crida a tots i totes a sortir el proper 1 de maig a la manifestació convocada per la Comissió Maig Obrer i Anticapitalista, davant de l’ajuntament, a les 19h, per reivindicar els nostres drets com a persones de classe treballadora. Així com una crida a organitzar-se més enllà d’aquesta diada, una crida a participar de tots els espais polítics, socials i culturals per tal d’organitzar una resistència quotidiana enfront el maltractament i la misèria a la qual ens aboca el capitalisme i la seva societat de consum.

“Juntes contra l’atur, el patriarcat i la precarietat” sortim als carrers, juntes diem NO a unes vides indignes, a la seva pobresa i injustícia, creem resistències per avançar i fer possible una vida radicalment diferent a la que ens han volgut imposar.

” Protestar és denunciar que això o allò  no és just. Resistir és garantir que allò amb què no estic d’acord no es torni a produir.” (Ulrike Meinhof)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.